- workshops op maat - teambuilding - groepsuitjes - klik hier voor informatie/aanmelden


Inspriratie week


Met je voeten op de aarde en je handen in de klei.

Van 24 tot en met 28 augustus 2020 organiseer ik een creatieve inspiratie5daagse in en om Atelier de 7e hemel. Vijf dagen waarin je op een ontspannen manier bezig kunt zijn met een aantal creatieve en ambachtelijke technieken, die allemaal met “de aarde” te maken hebben. In onze grote natuurtuin hebben we plekken gecreëerd ,waar je onder dak, maar toch buiten, veilig kunt werken. Tijdens de vijfdaagse worden korte workshops gegeven waarin je kunt kennismaken met een bepaalde techniek. In de rest van de tijd werk je verder aan een door jou gekozen werkstuk. Op vrijdag staan een Raku-stook en een Pitfire op het programma.
    Programma:

Maandag:

Werken met klei. Met behulp van handvormtechnieken maken we werkstukken voor de Rakustook en Pitfire op vrijdag. Er is één elektrische draaischijf die eventueel ook gebruikt kan worden.

Dinsdag:

Werken met natuurlijke materialen. Op deze dag staat het werken met leem, klei, zand, wilgentakken en allerlei materialen uit de natuur centraal. Een van de dingen die je leert is het maken van een Japanse "dorodango", een prachtig glanzende gekleurde bol van zand, leem, en natuurlijke pigmenten. Een meditatief en verslavend leuk karweitje.

Woensdag: klei of steen

Op deze dag heb je nog tijd om je klei werkstukken voor de Rakustook en de Pitfire af te maken. Op woensdagavond wordt de elektrische oven ingeladen, voor een biscuitstook op donderdag.

Met de mensen die liever willen beeldhouwen ga ik op woensdag beeldhouwen in speksteen.

Donderdag:

Zelfstandig werken

Op donderdag maken we een begin met het glazuren van de eerste werkstukken voor de Raku. Ook ga je naar keuze zelfstandig verder met je dorodango, of met een object van natuurlijke materialen, of met een beeldje van speksteen. Er kan evt ook met klei gewerkt worden, maar die werkstukken worden dan niet meer tijdens de werkweek gebakken.

Vrijdag:

Zelfstandig werken en Stookdag.

Op vrijdagochtend starten we met het glazuren van de werkstukken voor de Raku. Daarna wordt de Rakuoven opgestart en de Pitfire aangestoken.

Deze vijfdaagse is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We verwachten wel dat je in staat bent en bereid bent om zelfstandig te werken aan een zelf gekozen ontwerp.

Tijdens de week kun je iedere dag komen werken tussen 9.30 en 17.00 uur. Een deel van de week wordt gevuld met workshops. Buiten de workshops is er wel begeleiding aanwezig maar zal je soms ook zelfstandig bezig zijn.

Corona. Omdat ik zelf tot de risicogroep behoor ben ik zorgvuldig met het toepassen van de veiligheidsmaatregelen, ik verwacht van je dat je er actief aan mee werkt om met elkaar een veilig werkklimaat te creëren.

Tussen de middag gebruiken we gezamenlijk de lunch (deze is bij de cursusprijs inbegrepen), om 16.30 sluiten we de dag af met een drankje(ook bij de cursusprijs inbegrepen).

Ook bij de cursusprijs inbegrepen zijn de kosten voor de workshopmaterialen (dit houdt o.a. in genoeg klei en glazuur voor twee kleiwerkstukken en speksteen voor een beeldje, als je meer klei, glazuur of steen nodig hebt is dit te koop in het atelier).

Je regelt zelf je overnachtingen, ontbijt en avondmaal. Er zijn veel mogelijkheden voor B&B, camping en trekkershut in de buurt (zie lijst). Atelier de 7e hemel is gelegen in een mooie omgeving met veel wandelmogelijkheden en de historische kern van Oirschot op fietsafstand.

Zelf meenemen:

Let bij het kiezen van je kleding en dichte schoenen op dat je veel buiten bezig zult zijn. Sommige technieken zijn stoffig: je zorgt zelf voor een mondkapje en eventueel (tuin-) handschoenen. Voor de hygiëne is het het beste om je eigen kleigereedschap en steengereedschap mee te nemen, maar er is ook gereedschap aanwezig in het atelier.

Atelier de 7e hemel is het atelier van Hester Pilz, beeldhouwster, keramiste en Land Art kunstenaar. Het atelier bevindt zich in een kleine buurtschap bij het Brabantse dorp Oirschot, omgeven door historische boerderijen, maisvelden en bossen. Op www.hesterpilz.nl vindt u informatie over het beeldende werk van Hester Pilz en over de cursussen die zij organiseert.


Het adres waar de cursussen gegeven worden is:
Straten 13B
5688NJ Oirschot
tel. 06-519 58 562


naar de openingspagina van www.hesterpilz.nl