4 juli t/m 29 juli 2005
Zomerbouwspeelplaats

Locatie: De Brink, Wezeperberg
Van maandag t/m vrijdag
van 10 tot 16 uur

Entree: dagkaart 1 euro,
5-strippenkaart 4 euro,
passepartout 15 euro.
of: LEVER JE OUDERS IN! klik hier om meer te lezen

Ontwerp: Hester Pilz

Begeleiding: Hester Pilz en Jan Waalen

Organisatie: Vario Mundo
www.variomundo.nl
welkom op de website van de kinderbouwspeelplaats Vathorst!

als je hier klikt krijg je alle foto's

AANMELDEN. De zomerbouwspeelplaats duurde van 4 juli t/m 29 juli 2005. Een semi-permanente bouwspeelplaats is op dit moment in de maak. Meer inlichtingen bij de Stichting Vario Mundo in het Informatiecentrum aan de Duisterweg 6a in Hooglanderveen (Amersfoort Noord). <
ACTIVITEITEN.De zomerbouwspeelplaats was NIET alléén maar hutten bouwen! Natuurlijk kon je komen timmeren, maar je kon bijvoorbeeld ook iedere dag mee-borduren aan de BORDUUR-MUUR!
Iedere ochtend van 10.00u-12.00uur was er een creatieve activiteit, zoals: beeldhouwen, potten bakken in het vuur, schilderen, totems maken, Kopspijkers-quiz, PET-fles raketten maken en afschieten, en een excursie naar een heel vreemd kasteel. Op de fotopagina kun je alle foto's zien. Op vrijdag 29 juni mogen alle kinderen en hun ouders verkleed komen naar de bouwspeelplaats voor het VAGEBONDEN-FEEST!
Op donderdag 14 juni kwam wethouder Paul Strengers op bezoek in de zomerbouwspeelplaats. Hij onthulde het beeld dat de kinderen gebeeldhouwd hadden. Ook uitgenodigd waren onze sponsors; bedrijven die ons helpen. We hebben veel te danken aan de bedrijven die steeds allerlei leuke materialen voor ons beschikbaar stellen. Kijk bij de fotopresentatie voor foto's van deze gebeurtenis.

Klik hier voor de kinderpagina

Klik hier om meer over de achtergronden van het ontwerp te bekijken en te lezen.
Beste ouders en belangstellenden:
De zomerbouwspeelplaats 2005 is afgelopen. We kunnen de conclusie trekken dat de opzet door Hester Pilz en Jan Waalen een groot succes is gebleken.
Nu is het de beurt aan de bewoners van Vathorst om het estafettestokje over te nemen. Wie wil meewerken aan een permanente kinderbouwspeelplaats?
Deze kinderbouwspeelplaats kan alleen maar een succes worden, wanneer er voldoende vrijwilligers zijn om te helpen. Besteed een stukje van uw tijd aan de bouwspeelplaats! Er zullen allerlei werkzaamheden te doen zijn: algemene leiding; kinderen begeleiden; helpen met het sorteren van materiaal en gereedschap; helpen rijden om materiaal op te halen; verhalen vertellen of pannenkoeken bakken met de kinderen, deze website bijhouden, etc. We bieden gezelligheid en ondersteuning door ervaren mensen. We vragen enthousiasme en affiniteit met kinderen. Zo wordt Vathorst nog meer een plek van ons samen.
Klik hier voor meer informatie
De uitslag van de vlaggen-ontwerpwedstrijd:
Jordy, Vera en Jesse,Django en Dex zijn de winnaars. Hun vlag is in het groot uitgevoerd. Klik hier om meer te lezen
plattegrond

De bouwspeelplaats is ontworpen door
beeldend kunstenares Hester Pilz.
Wilt u meer weten over haar kunstprojecten voor kinderen
kijk dan op: www.groendoenpaviljoen.nl
en www.hesterpilz.nl
logo
logoVarioMundo